ACTE JURIDICE
Ce este o actiune in instanta?

De foarte multe ori, in urma consultatiei avocatiale, rezulta necesitatea unei actiuni in Instanta. De aceea, echipa noastra de avocati poate actiona si prin demararea unei actiuni in Instanta, atunci cand este cazul.

Actiunea civila este ansamblul mijloacelor procesuale prevazute de lege pentru protectia dreptului pretins de catre una dintre parti sau a unei alte situatii juridice, precum si pentru asigurarea apararii partilor in proces. Este modalitatea prin care partile solutioneaza situatiile si disputele cu privire la multitudinea de dispute ce apar intre persoanele fizice si/sau juridice.

Oricine are o pretentie impotriva unei alte persoane ori urmareste solutionarea in justitie a unei situatii juridice are dreptul sa faca o cerere inaintea instantei.

Inainte de actiona in instanta, impreuna avem de parcurs o activitate premergatoare sesizarii instantei.

Primul pas este sa ne expuneti starea faptica a situatiei pe care o aveti, sa ne prezentati inscrisurile pe care le detineti in legatura cu aceasta situatie pentru ca avocatul sa poata incadra situatia de fapt in normele dreptului substantial.

Filtrul juridic este cel care insereaza situatia dumnevoastrafaptica in normele de drept si inregistrarea actiunii la instanta marcheaza momentul inceperii procesului civil.

Alaturi de a stabili punctul de plecare al actiunii in instanta, este necesar sa aflam care este destinatia la care dumnevoastrava doriti sa ajungeti cu privire la situatia pe care o avem in vedere pentru a face o analiza si sa verificam in ce masura este posibil acest parcurs pentru ca impreuna pornim intr-o Calatorie Judiciara.

Consultanta Juridica Online cu AVOline.ro

De foarte multe ori, in urma consultatiei avocatiale, rezulta necesitatea unei actiuni in instanta. De aceea echipa noastra de avocati este aici si pentru a actiona pentru clientii nostri atunci cand este necesara demararea unei actiuni in instanta.
NU GASESTI CEEA CE CAUTI?

Contacteaza echipa noastra de customer support, formata numai din avocati cu experienta
GATA SA TE ASCULTE SI SA TE AJUTE
AVOline.ro - specializati in oferirea de servicii Juridice Digitale
  • Echipa ta de avocati, 24/7, pentru a-ti proteja drepturile, familia și afacerea
  • Suna-ne la 0722-186-818 sau ne poti scrie aici pentru disponibilitate totala
  • Conexiune criptata SSL pe 256 de biti pentru confidentialitate 100%
  • Plati online rapide si securizate sau virament bancar pentru flexibilitate
Afla mai multe