Incheiere contracte

Cine nu a incheiat de-a lungul timpului macar un contract sau nu va incheia de acum inainte contracte?

Fie ca este vorba de contracte de vanzare, de inchiriere, de munca, de transport, de construire, de prestare de servicii, de intermediere, de franciza si lista continua cu enorm de multe variante, cu totii avem de inchieiat contracte, fie de pe pozitia unei persoane fizice, fie de pe pozitia unei persoane juridice sau pfa. Uneori, stim ce tip de contract avem de incheiat, alteori avem nevoie sa explicam unui profesionist juridic ce dorim sa derulam pentru a sti care este tipologia juridica de contract necesar situatiei respective.

In oricare dintre situatii, avem nevoie sa fim cat mai bine protejati si a realiza cu succes ceea ce ne-am propus.

Pe taram juridic, spre exemplu, anumiti termeni juridici ce pot parea similari unui om nefamiliarizat cu domeniul juridic, au conotatii si efecte diferite. De aceea, se intampla in practica, de multe ori sa apara probleme din cauza ca oamenii nu au imaginea completa a ceea ce semneaza.

Beneficiind de asistenta unui profesionist juridic va protejati de neplaceri. Este dreptul dumnevoastrasa fiti asumat in ceea ce asumati juridic.

Contracte de inchiriere

In momentul in care doriti sa inchiriati un imobil de locuit, un spatiu de birouri, o hala sau orice tip de locatie de care aveti nevoie in viata sau in businesul dumneavoastra, este necesar sa parcurgeti cu atentie clauzele contractuale si sa intelegeti ce va asumati prin ceea ce semnati si ce scenarii ar fi posibile cu privire la acestea.

Locatiunea este contractul prin care o parte, numita locator, se obliga sa asigure celeilalte parti, numite locatar, folosinta unui bun pentru o anumita perioada, in schimbul unui pret, denumit chirie.
Locatiunea bunurilor imobile si aceea a bunurilor mobile se numeste inchiriere, iar locatiunea bunurilor agricole poarta denumirea de arendare.

Contractele de inchiriere incheiate prin inscris sub semnatura privata care au fost inregistrate la organele fiscale, precum si cele incheiate in forma autentica constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele si in modalitatile stabilite in contract sau, in lipsa acestora, prin lege.
Locatarul poate sa incheie o subinchiriere totala sau partiala, ori chiar sa cedeze locatiunea, in tot sau in parte, unei alte persoane, daca aceast lucru nu i-a fost interzis in mod expres. In cazul in care i-a fost interzis in mod expres, ar putea face acest lucru daca obtine un acord expres al locatorului, fiind necesara o solicitare in acest sens.

Exista si situatii in care una dintre parti nu actioneaza cu buna-credinta la incheierea, pe parcursul derularii contractului sau la momentul finalizarii, de aceea este bine sa apelati la un profesionist pentru a va asigura protectia drepturilor dumnevoastrain raport de aceasta situatie.


Consultanta Juridica Online cu AVOline.ro

Este in avantajul dumnevoastrasa va fie lucrurile cat mai clare inca de la inceput!


AI INTREBARI JURIDICE?

PROGRAMEZA O CONSULTATIE JURIDICA ONLINE LA MOMENTUL POTRIVIT PENTRU TINE!
AVOline - specializati in oferirea de servicii Juridice Digitale
  • Echipa ta de avocati, 24/7, pentru a-ti proteja drepturile, familia și afacerea
  • Suna-ne la 0722-186-818 sau ne poti scrie aici pentru disponibilitate totala
  • Conexiune criptata SSL pe 256 de biti pentru confidentialitate 100%
  • Plati online rapide si securizate sau virament bancar pentru flexibilitate
Afla mai multe