PROPRIETATE

Intabularea in cartea funciara

Publicitatea drepturilor tale de proprietate se realizeaza de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara si aceasta este institutia care se ocupa de inscrierea si intabularea drepturilor reale.

Taxale privind intabularea in cartea funciara sunt aceleasi la nivel national si se platesc la OCPI. Un apartament, o casa si un teren trebuie intabulat in cartea funciara pentru a putea fi tranzactionat si a se realiza publicitatea acestuia.

In cartea funciara pot fi inscrise/notate mai multe drepturi, acte juridice, documente.Cu titlu de exemplu a drepturilor care pot fi inscrise in cartea funciara sunt dreptul de administrare, dreptul de concesiune, dreptul de servitute, dreptul de real de garantie, dreptul de superficie.

Prin intabularea in cartea funciara practic se realizeaza aducerea la cunostiinta tuturor a titularului dreptului de proprietate si intinderea acestuia. Prin aducerea la cunostiinta publicului a titularului de proprietate, se pot nota in cartea funciara si acte juridice cum ar fi, somatii emise de executorul judecatoresc, sechestre judiciare, antecontracte de vanzare-cumparare.

Orice persoana care doreste sa achizitioneze un imobil intabulat in cartea funciara cu toate notarile inscrise pe carte, cum ar fi somatiile, sechestre judiciare, isi asuma riscul de I se transfera dreptul de proprietate cu eventuale datorii inscrise, respectiv I se transmit acele datorii.Consultanta Juridica Online cu AVOline.ro

Atentie, din pacate nu toate imobilele sunt inscrise in cartea funciara si uneori proprietarul imobilului incheie mai multe antecontracte de vanzare-cumparare catre mai multe personae.


AI INTREBARI JURIDICE?

PROGRAMEZA O CONSULTATIE JURIDICA ONLINE LA MOMENTUL POTRIVIT PENTRU TINE!
AVOline - specializati in oferirea de servicii Juridice Digitale
  • Echipa ta de avocati, 24/7, pentru a-ti proteja drepturile, familia și afacerea
  • Suna-ne la 0722-186-818 sau ne poti scrie aici pentru disponibilitate totala
  • Conexiune criptata SSL pe 256 de biti pentru confidentialitate 100%
  • Plati online rapide si securizate sau virament bancar pentru flexibilitate
Afla mai multe