In orice model de business, sunt situatii in care doriti sa vindeti sau sa cumparati o societate.
Pentru o tranzitie usoara am pus pe hartie cateva idei de baza...
De la caz la caz, este necesar sa verificati in momentul in care luati decizia vanzarii, daca nu cumva este mai util scopului dumneavoastra, dizolvarea si lichidarea societatii. Avocatul va poate explica ce presupune fiecare scenariu pentru a putea lua o decizie informata.
In alte situatii, vanzarea este o optiune favorabila, cand vizeaza o afacere functionala si cu perspective de dezvoltare pentru un potential cumparator.
Cand este vorba de vanzarea unei societatii cu o cota de piata mai mare, se poate face ca prim pas un audit. O societate comerciala se vinde atat cu activul, cat si cu pasivul acesteia. Este necesar ca vanzarea sa se faca cu prevederile stipulate in actul constitutiv al societatii si in acord cu legislatia aplicabila vanzarii.
Procedura vanzarii unei societati implica redactarea unor documente specifice, a parcurgerii unor pasi prealabili vanzarii si a inscrierii noii situatii la Oficiul Registrului Comertului.
Fiind o procedura complexa, ale carei efecte se propaga si ulterior vanzarii si mai ales cumpararii, o decizie excelenta este sa apelati la un avocat inca din faza de intentie pentru a actiona cat mai in folosul dumneavoastra.
Fiind o procedura complexa, consultanta juridica este esentiala pentru o tranzitie usoara.