DREPTUL FAMILIEI

Partajul intre soti, accord sau disputa?


Partajul este modalitatea prin care inceteaza proprietatea comuna asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

Bunurile dobandite in timpul casatoriei pot fi bunuri comune ,detinute in devalmasie si bunuri detinute prin cote-parti agreate de lege si stabilite de parti in functie de natura bunurilor, de modul de dobandire, etc.

Cea mai simpla si putin costisitoare metoda prin care poti sa realizezi un partaj este cel prin acordul partilor.

Acordul poate fi dat la notar sau in fata instantei de judecata.

In functie de natura si provenienta bunurilor, bunurile fie ele obtinute si in timpul casatoriei pot fi bunuri proprii ale unui sot, bunuri care nu vor face obiectul cererii de partaj. Cu titlu de exemplu in acest sens sunt bunurile obtinute prin mostenire, sumele de bani obtinute din vanzarea bunurilor proprii, de principiu si bunurile obtinute inainte de casatorie, etc.

In masura in care partile se inteleg asupra modalitatii in care urmeaza a fi partajate bunurile, varianta optima de a pune capat proprietatii comune este ca partea insotita de un avocat sa apeleze la un notar. Prin utilizarea acestei variante, putem sa partajam bunurile intr-un timp mai scurt, sa realizam o economie in bugetul partilor, partile ajung impreuna la un accord si este mult mai elegant. partajul-intre-soti

In masura in care totusi partile nu se inteleg asupra modului in care urmeaza a fi partajate bunurile, partile pot apela la instanta de judecata.

Trebuie sa intelegem faptul ca pe aceasta cale, timpul in care am ales sa partajam bunurile daca nu ajungem la un accord, este mult mai mare, costurile sunt mai mari si uneori putem sa fim nemultumiti de ceea ce s-a dispus de catre instanta de judecata.

Consultanta Juridica Online cu AVOline.ro

Un aspect, foarte important de retinut este faptul ca ingrijirea copiilor si munca realizata in gospodarie reprezinta un aport la dobandirea bunurile in timpul casatoriei.


AI INTREBARI JURIDICE?

PROGRAMEZA O CONSULTATIE JURIDICA ONLINE LA MOMENTUL POTRIVIT PENTRU TINE!
AVOline - specializati in oferirea de servicii Juridice Digitale
  • Echipa ta de avocati, 24/7, pentru a-ti proteja drepturile, familia și afacerea
  • Suna-ne la 0722-186-818 sau ne poti scrie aici pentru disponibilitate totala
  • Conexiune criptata SSL pe 256 de biti pentru confidentialitate 100%
  • Plati online rapide si securizate sau virament bancar pentru flexibilitate
Afla mai multe